Намери ни
To Top

Предвижда се защита към тенисистите от вербална агресия в интернет

Нова система за мониторинг ще помогне за защитата на тенисистите от обиди и заплахи онлайн, обявиха от Международната федерация по тенис и други ръководни органи.

В съвместното си съобщение ITF, Тенис асоциациите на САЩ и Великобритания, както и Женската тенис асоциация (УТА) заявиха, че услугата „Threat Matrix“ ще работи на 35 езика и ще стартира на 1 януари.

„Тенисистите са обект на доста злоупотреби в социалните мрежи и други неподходящи онлайн контакти, което крие рискове за подготовката, представянето и психичното им здраве. Услугата Threat Matrix ще подпомага идентифицирането на отговорните за това лица, срещу които ще бъдат предприети всички законови мерки“, се казва в изявлението.


Threat Matrix е „специализирана услуга, разработена от AI company Signify Group.“ Тя ще следи публичните социални мрежи на играчите за обидно и заплашително съдържание в X (известен преди като Туитър), Instagram, YouTube, Facebook и TikTok.

„Тенисът трябва да бъде спорт, в който играчите могат да се състезават по най-добрия начин, без каквато и да е форма на тормоз“, каза Дейвид Хагърти, президент на Международната федерация по тенис.

Асоциацията на тенисистите професионалисти (АТП) и организаторите на Откритите първенства на Австралия и Франция не са част от инициативата засега.

БТА

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис