Намери ни
To Top

Баскетболният Черно море също се включи в „Подкрепа за българските капитани“

Елитният баскетболен Черно море Тича стана поредният клуб, който подаде ръка на кампанията „Подкрепа за българските капитани“. 

Варненци вярват, че капитаните Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени в Йемен заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година, скоро ще бъдат при своите семейства. 

Инициативата бе подета от близки и приятели на Любо и Данаил и стартира на 6 декември – Никулден, Деня на моряците. 

Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование.


Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив (София) и ЦСКА 1948, както и от пловдивските Локомотив и Ботев, сетне от Лудогорец и Арда. 

Още от първия ден инициативата бе подкрепена още от ВК ЦСКА, както и БФбокс. 

Прегърна я и баскетболната легенда и треньор на Миньор (Перник) Георги Младенов. Под нейния знак мина и церемонията за „Спортист на годината на Благоевград“. 

Отборите, както и близките и приятелите вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно и двамата възможно най-скоро се приберат живи и здрави при семействата си. 



Очаква се още тимове, а и големи фигури в родния спорт да се включат. Близките и приятелите изказват огромна благодарност на всички, подкрепили кампанията.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол