Намери ни
To Top

Без Неймар на Копа Америка, лекарите не искат да рискуват

Потвърждават се опасенията, че Неймар няма да успее да се възстанови за Копа Америка, която ще се проведе през идното лято между 20 юни и 14 юли. През ноември бразилският национал претърпя операция, след като скъса кръстни връзки и увреди менискуса си по време на двубоя срещу Уругвай в световните квалификации през октомври.

Лекарят от националния отбор на Бразилия Родриго Ласмар, заяви, че суперзвездата ще пропусне мачовете от Копа Америка, тъй като ще отсъства от терените до август. Докторите няма няма да опитват да ускоряват процеса на лечение, за да може той да участва в турнира.


„Няма да има време, твърде рано е, няма вариант да се прескочи някоя стъпка в лечението и да се поемат излишни рискове. Очакваме той да се излекува за началото на следващия сезон през август. Трябва да сме търпеливи. Не е правилно да се говори за завръщане девет месеца предварително. Тялото му се нуждае от достатъчно време за възстановяване, за да влезе във форма и да може да играе отново на високо ниво“, каза лекарят, цитиран от „Ройтерс“.

През миналия август Неймар се присъедини към шампиона на Саудитска Арабия Ал-Хилал, но изигра само пет двубоя заради мускулни проблеми.

На Копа Америка Бразилия е в група „D“ заедно с Колумбия, Парагвай и отбор от квалификациите в зона КОНКАКАФ.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол