Намери ни
To Top

Зак ЛаВийн се интересува от трансфер в Сакраменто

Звездата на Чикаго Булс Зак ЛаВийн би желал да бъде изпратен в Сакраменто Кингс преди края на трансферния прозорец в НБА, който затваря в средата на февруари. Това съобщава репортерът от The Athletic Сам Емик, който добавя, че ЛаВийн има интерес към това да обедини силите си с Ди’Аарън Фокс и двамата да заиграят заедно в гардовата линия на “кралете”. Интересен факт е, че и двамата са представлявани от агенцията на Рич Пол – Klutch Sports.

“Интерес към ЛаВийн има не само от един отбор”, заяви Пол пред The Athletic. “Все още нямам конкретна дестинация за Зак. Искам най-доброто за него и семейството му. Искам той да е щастлив, независимо дали е в Чикаго или някъде другаде”, добави агентът на ЛаВийн.

28-годишният гард записва средно по 21.0 точки, 4.9 борби и 3.4 асистенции за Чикаго през настоящия сезон, но по-скоро пречи на “биковете”, отколкото да им помага. Тимът на Били Донован е с баланс от 6-3 в деветте мача без ЛаВийн, който лекува контузия в стъпалото и ще бъде аут поне още 3-4 седмици. Негов трансфер извън Чикаго обаче ще е труден за финализиране, тъй като договорът му за този сезон е на стойност $40 милиона и отборът, който ще се опита да го привлече, трябва да даде сериозен пакет в негова замяна.

От друга страна пък Сакраменто сякаш няма нужда от играч като ЛаВийн, който не блести с особени качества в защита. “Кралете” са чак на 21-во място при получени точки средно на мач със 117.2 и по-скоро им е нужен състезател като Паскал Сиакам или Оу Джи Ануноби от Торонто Раптърс, за които също се говори, че ще сменят отбора до края на сезона.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол