Намери ни
To Top

Играч на кръга – Брайънт Томас

Центърът на Спартак Плевен Брайънт Томас заслужи отличието на Sportal.bg за най-полезен състезател на 12-ия кръг в Националната баскетболна лига. Американецът успя да изпревари всички останали в последния момент, след като изведе отбора си към победата над Академик Пловдив с 85:66 в последния мач от рунда през вчерашния ден.

Томас се отличи с 22 точки, 9 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за само 26 минути, прекарани на терена.


Центърът стреля 9/13 от игра и 4/5 от наказателната линия с /- от 15 и коефициент на полезно действие от 32 в срещата. Така Томас подобри върховите си постижения за точки и коефициент в един мач за сезона, след като досега рекордът му за точки бе 20, а за коефициент – 31.

След поредицата от пет мача, в които не успя да достигне двуцифрения точков актив, Томас показва растеж в последните си три двубоя, в които вкара последователно 15, 12 и 22 точки. Общо за сезона той записва средни показатели от 10.3 точки, 7.0 борби и 1.4 чадъра при 65% стрелба от игра. 

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол