Намери ни
To Top

Съставите на Байерн и Щутгарт, неприятни новини за баварците

Байерн (Мюнхен) посреща Щутгарт в дербито от 15-тия кръг на Бундеслигата. Баварците продължават преследването на върха с Байер (Леверкузен), като ще искат да се реваншират на феновете си за разгромната загуба с 1:5 от Айнтрахт (Франкфурт) в предишния кръг. Отборът на Томас Тухел вече показа реакция през седмицата, когато спечели с 1:0 над Ман Юнайтед в Шампионската лига. Гостите пък са една от най-приятните изненади на сезона в Германия и са на трето място, само на точка зад баварците, водени от голмайстора си Серу Гираси.


„Швабите“ се намират и в добра серия от три победи и равенство в последните си 4 мача в първенството.

Статистиката показва, че Щутгарт е изключително удобен съперник за Байерн, като баварците имат 68 победи от 108 мача – което е рекорден брой успехи над друг съперник в германския елит.

Последната победа на „швабите“ е през 2018 г. на „Алианц Арена“ с разгромното 4:1, като любопитното е, че през последните си две домакинства срещу този съперник Байерн не успя да спечели и завърши наравно 2:2 и двата случая. Освен това баварците са вкарвали във всеки от последните си 63 домакински мача в Бундеслигата, като за последно не са се разписвали вкъщи през феверуари 2020 г. при нулевото равенство с РБ Лайпциг.

Томас Тухел не може да използва контузените Кингсли Коман, Серж Гнабри, Нусаир Мазрауи и Буна Сар. Непосредствено преди мача се разбра, че Йошуа Кимих, Леон Горетцка и Свен Улрайх са болни и също няма да бъдат на разположение. Матайс де Лихт пък се завръща от контузията си и започва от пейката.

Така заради проблемите наставникът на Байерн е направил четири промени в състава си в сравнение с мача на „Олд Трафорд“ през седмицата. Конрад Лаймер започва като десен бек на мястото на Нусаир Мазрауи. Рафаел Герейро и Александър Павлович пък ще играят в средата на терена на местата на разболелите се Йошуа Кимих и Леон Горетцка. Томас Мюлер ще действа като крило вместо Коман и ще играе заедно с Мусиала и Сане зад Хари Кейн.

Наставникът на гостите Себастиан Хьонес пък няма да може да използва Хироки Ито, Николас Нарти, Роберто Масимо и Лилиан Еглоф.

Специалистът не е направил никакви промени в сравнение с равенството с 1:1 с Леверкузен предишния кръг и пуска абсолютно същите 11 футболисти. Гостите ще разчитат много в атака на взривното през този сезон дуо Серу Гираси – Дениз Ундав, като двамата имат общо 24 гола в Бундеслигата дотук.

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Лаймер, Упамекано, Ким, Дейвис; Павлович, Герейро; Мюлер, Мусиала, Сане; Кейн

ЩУТГАРТ (4-4-2): Нюбел; Ваньоман, Антон, Загаду, Мителщет; Фюрих, Каразор, Щилер, Мило; Ундав, Гираси

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол