Намери ни
To Top

Разкрит: Гонил гадовете с бюлетина на Терзиев стои зад скандалната златна арка!

Столичната община премахна временната арка пред „Св. Александър Невски“, която не успя да се задържи дълго след отрицателната обществена реакция. Тя беше част от кампанията „Светлината в нас“.

Дизайнът и реализацията са дело на Фондация „Колективът“, креативния директор Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева.


Така и неразбраният от софиянци замисъл пък бил „арката да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм“.

Столичани в шок от тези златни арки на пъпа на София, беляза ги и неочаквана кражба СНИМКИ

От профила на Герасимов в социалните мрежи неприкрито личи, че е поддръжник на „Да, България“, за които агитира преди парламентарни избори.

Разбираме още, че на предишните избори през 2019, неговият избор за кмет е бил Борис Бонев, който е „човек от неговия балон“.

На последния вот, логично, неговият човек е Васил Терзиев, който щял да донесе „свобода за София“, която според Герасимов допреди месец е била във война.

„У наше село война и разделение има. За щастие нямаме човешки жертви, но за нещастие жертваме много човешки съдби. Тук има едни гадове, които от десетилетия не работят за просперитет на хората, а за свой личен. Окопали се във власт и пари, сменят маски и пионки и все в шах ни държат. Злото се обедини и със старите си похвати за всяване на страх и машинации искат да ни уплашат, обезверят и подчинят. Всеки, който има право на глас, може да се противопостави на тези изключително посредствени хора и реши история на своя град. Аз отивам да изгоня лошото с бюлетина 85! Защото се припознавам в устрема и визията на тези хора!“, зове авторът, който само месец по-късно ще получи доверие и средства от новата градска управа.

Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е била 50 000 лв. и включва провеждане на концерт, сцена, осветление, декорация, обявиха от общината. Оттам не дават подробности колко струва самата арка, но според неофициалната информация, която не е отречена от екипа на новия кмет Васил Терзиев, цената е била 30 000 лв.

Междувременно Фейсбук потребители със задоволство отбелязаха, че пластмасовият орнамент вече е свален, а други критикуват неудачното осветление на храма, дело на същия творчески екип.

 

Ощр от категория