Намери ни
To Top

Артета: Възхищавам се на Емери, дано отборът играе по-добре без мен

Мениджърът на Арсенал Микел Артета се изказа със суперлативи за своя колега в Астън Вила Унай Емери, който бе начело и на лондончани преди идването на неговия сънародник. Двамата баски мениджъри се изправят един срещу друг утре, когато бирмингамци, които преди няколко дни победиха Манчестър Сити и са в серия от 14 поредни шампионатни победи на свой терен, приемат „топчиите“. Артета обаче няма да може да води отбора си от пейката, тъй като е наказан заради това, че при радостта от победния гол срещу Лутън получи трети жълт картон от началото на сезона.

„Мисля, че отборът, който ще спечели титлата, трябва да има невероятно желание да печели всеки мач.


Мисля, че ние го имаме и го показваме непрекъснато.

Астън Вила, Унай и екипът заслужат само похвали. Те ще бъдат много труден съперник, а „Вила Парк“ е едно от любимите ми места за гостувания. Изобщо не съм изненадат. Следя работата на Унай Емери още от Алмерия и той направи забележителни неща във всеки отбор, в който беше. Винаги развива играчите, отборът и клубът. Той е баск, какъвто съм и аз. Възхищавам му се и съм щастлив за него“, заяви Артета.

Испанецът категорично защити и любимеца си Давид Рая, който получи много критики за представянето си в двубоя с Лутън:

„Няма никакъв дебат за Давид Рая, ако погледнете неговата форма и това, което постигна, откакто е при нас. Той беше наистина впечатляващ. Трябва да подкрепяме нашите играчи, да ги защитаваме и да извличаме най-доброто от тях. Всеки футболист заслужава правилната подкрепа и правилната любов.“

„Дано играят по-добре! Аз мога да им повлияя с положителния си ум и мислене, насочени към тях. Имаме много опитни треньори, които ще бъдат до тях. Правили сме го и преди, нека го направим отново“, заяви Артета относно наказанието си за мача с Астън Вила.

„Мисля, че всички са добре. Партей? Не знаем кога ще се завърне и не можем да поставим някакви срокове. Развитието по отношение на контузията е много добро. Мачът с Ливърпул вероятно ще дойде рано за него (б.ред. сблъсъкът е на 23 декември)“, завърши испанецът.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол