Намери ни
To Top

Украински командир назова причините ВСУ час по-скоро да преминат в глуха отбрана 

Войната в Украйна продължава и украинските войници на този етап трябва да преминат в отбрана, тъй като противникът е натрупал сили, дронове и огромно количество артилерия.

Основната задача на украинската страна сега е „да спасим хората, да се окопаем максимално, да минираме, за да не бъдем изтласкани от позициите при никакви условия“, споделя мнението си командирът на взвод за безпилотни апарати на 59-та отделна мотострелкова бригада към ВСУ Андрей Серган пред украинското „Радио Свобода“.

„На този етап трябва да преминем в отбрана, това е моята гледна точка… А после ще видим, може би ще съхраним Авдеевка. Всичко зависи дори не от военните, всичко зависи от политиката, от доставките на оръжия, боеприпаси и дронове.


Едва тогава можем да говорим за резултатите – дали ще съхраним Авдеевка или не“, казва военният.

Серган подчертава, че атаките на врага не спират и загубата на позиция или дори няколко позиции не е краят на конфронтацията.

„Повтарям още веднъж, дори ако има загуба на завода (Авдеевския коксохимичен завод), което, разбира се, е стратегически неизгодно, но това не е загуба на страната. Това е само крачка назад, след това ще трябва да направим две крачки напред. Затова е важно да не ескалираме ситуацията…“, отбелязва Серган.

 

Ощр от категория