Намери ни
To Top

Удинезе на два пъти пропиля аванса си срещу Верона в голов спектакъл, играч на гостите с феноменален гол

Удинезе и Верона завършиха 3:3 в изключително атрактивен мач от 14-тия кръг на “Серия” А. Домакините пропиляха на два пъти аванса си, след като първо поведоха с 2:0 с голове на Кристиан Кабаселе (16’) и Лоренцо Лука (30’), но Верона изравни чрез гол от дузпа на Милан Джурич (37’) и невероятно попадение със задна ножица на Сирил Нгонге (61’). Удинезе пак излезе напред с втория гол на Лоренцо Лука в мача (72’), но в последните секунди на двубоя Тома Анри (90 6’) донесе точката за гостите.

Удинезе започна много по-добре мача и логично след първия половин час водеше с два гола.


Първо в 16-ата минута Лазар Самарджич центрира от пряк свободен удар и Кристиан Кабаселе засече с левия крак в мрежата за 1:0. В 30-ата минута домакините удвоиха аванса си. Роберто Перейра центрира отляво, а защитата на Верона изпусна Лоренцо Лука, който чукна топката в мрежата за 2:0. Шест минути по-късно обаче гостите успяха да върнат едно попадение. Опасен удар на Томас Суслов бе блокиран, но се удари в ръката на Кабаселе, а реферът отсъди дузпа, която Милан Джурич превърна в гол. В самия край на първата част Удинезе можеше отново да поведе с два гола, но ударът на Лазар Самарджич от пряк свободен удар бе избит от стража на Верона Лоренцо Монтипо.

Втората част започна равностойно и нямаше кой знае какви възможности за гол до 62-рата минута. Тогава Томас Суслов от Верона центрира отляво, а белгиецът Сирил Нгонге със страхотна задна ножица изравни резултата – 2:2. Домакините сякаш се стреснаха от този развой, като три минути по-късно отново можеха да поведат след корнер, но ударът на Роберто Перейра бе спасен от Монтипо. В 72-рата минута Удинезе все пак си върна аванса в мача. Влезлият като резерва Флорианг Товен центрира добре към Лоренцо Лука, който се извиси и с глава отбеляза втория си гол в мача, като направи 3:2.

Шест минути по-късно Флориан Товен можеше да се разпише, когато направи добър индивидуален рейд, но далечният му шут нацели страничната греда на Верона. В последните минути на мача домакините започнаха да пазят резултата и в крайна сметка бяха наказани за това. В шестата минута на даденото от съдията продължение на редовното време Сирил Нгонге центрира, а резервата Тома Анри се възползва от лошото излизане на Марко Силвестри и с глава изравни за 3:3, с което донесе точката на тима си.

Така и двата отбора продължиха изключително негативните си серии, като Удинезе има само една победа в първите 14 мача и остава на 16-о място с 12 точки. Верона пък няма успех в последните си 12 срещи и е с две места надолу и две точки по-малко от днешния си съперник, като остава в опасната зона.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол