Намери ни
To Top

Георги Младенов: Беше игра на нерви

Миньор 2015 победи със 78:73 Левски в мач от десетия кръг на Националната баскетболна лига, а след срещата старши треньорът на перничани Георги Младенов коментира успеха и съдийството.

„Трябваше да бъдем толкова агресивни, защото в състава на Левски има петима опитни играчи. Нормално е, няма как да издържат 40 минути при такава агресия. Поздравявам ги.


Независимо че победихме, Левски е отбор, който наистина заслужава уважение за това, което правят и независимо че имат пет поредни загуби, са отбор, с който всеки трябва да се съобразява. 

Левски изпълниха много повече фалове от нас, близо двойно повече, но играта беше на фалове, нямаше начин. Не може да оставим нито Асен, Голди или друг от тях да вкара тройка и да се върнат в мача. Така че беше игра на нерви. Много сериозен мач, много тежък и много важен за нас. Абстрахирам се от това, че ни трябва за класиране и съм си поставил пред себе си и пред щаба ми цел да влезем в плейофите. Това не променя нищо, но когато имаш такива победи срещу такъв сериозен противник с име, по друг начин влизаш в тренировъчния процес, гради се отбор и вярваш на това, което се говори по време на тренировки, на таймаути, в съблекалнята и на мачовете. 

Благодаря на момчетата. Независимо че падахме със 7 точки, се върнахме и спечелихме един наистина много важен за нас мач – и като точки, и като психология. 

Целите винаги се променят, апетитът идва с яденето, то е ясно. Ние обаче имаме цел да градим отбор, а къде ще завършим тази година, няма никакво значение. Важното е всички тези момчета, които дойдоха от Ботевград от мача им да гледат нашия мач, да растат и да вървят нагоре, за да имаме в нашата школа играчи, с които след време да попълваме отбора. А и отбор не се гради със загуби. Ако имаш 15 поредни, как се гради отбор, как е самочувствието на играчите, как ще са в тренировъчния процес и как ще се раздават на мача? Тук става въпрос и за финанси. Кой спонсор ще дойде и ще каже – Миньор е много добър отбор, но загуби 15 мача. Много несериозно звучи, така че това също е важно.“, заяви Младенов. 

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол