Намери ни
To Top

РБ Залцбург удържа непрестанния щурм на Реал Сосиедад

Реал Сосиедад не можа да победи гостуващия РБ Залцбург в двубой от група „D“ на Шампионската лига. Мачът в Сан Себастиан приключи 0:0. Домакините отправиха 20 удара към вратата на съперника, но така и не стигнаха до гол. Австрийците също можеха да изтръгнат победата, но преди почивката изстрел на Нене срещна гредата.


В класирането Реал Сосиедад е водач с 11 точки и по-добра голова разлика от Интер. В последния кръг двата отбора ще решат съдбата на първото място в Милано. РБ Залцбург има 4 точки и ще финишира трети, ако не загуби с повече от един гол разлика домакинството си на Бенфика.

Първият мач между двата тима в Австрия завърши 2:0 в полза на Реал Сосиедад. Попаденията отбелязаха Микел Оярсабал и Брайс Мендес. Двата тима се срещнаха и на 1/16-финалите в Лига Европа през 2018 година, като тогава напред продължи РБ Залцбург след 2:2 на „Аноета“ и успех с 2:1 в реванша.

Реал Сосиедад разчита през целия сезон на силната си домакинска форма и днешният двубой не направи изключение. Във всички турнири отборът отстъпи на собствен терен само срещу Барселона.

Киърън Тиърни се завърна в групата на баските след контузия, но не попадна сред титулярите. Старши треньорът на баските Иманол Алгуасил остави на пейката и Микел Мерино, а в средата на терена започнаха Брайс Мендес, Бенят Туриентес и Мартин Субименди. В предни позиции действаха Мохамед Али-Чо, Микел Оярсабал и Арсен Захарян. 

Андре Силва отново не получи шанс, а на пейката беше и друг нападател – Умар Садик.

РБ Залцбург пристигна в Сан Себастиан без цели 10 футболисти. Отсъствието на фигури като Самсън Байду, Моритц Кяергаард, Умар Соле, Алекса Терзич и Фернандо се усеща дори в местното първенство, където отборът дели първата позиция с Щурм (Грац), а през уикенда с мъка надви Хартберг.

Срещу Реал Сосиедад в атака стартираха Нене Доргелес и Петар Ратков. Зад тях си партнираха Оскар Глох и Мадс Бидструп, а останалите в халфовата линия бяха Лука Сучич и Ноколас Капалдо.

Първия удар в срещата отправи Субименди още във 2-ата минута, но той от далечна дистанция и Александер Шлагер имаше достатъчно време да реагира. Пресата на Реал Сосиедад сериозно затрудняваше гостите. Мохамед-Али Чо също тества рефлекса на стража на РБ Залцбург. Последваха изстрели на Захарян и Оярсабал. Испанците ставаха все по-настоятелни, но една от редките контри на гостите можеше да ги изненада. Гредата обаче попречи на Нене да открие резултата. 

Атаките на Реал Сосиедад се развиваха на висока скорост и защитата на австийците трудно противодействаше. В 25-ата минута Шлагер изби с крак удар на Захарян. Не след дълго Туриентес се озова на добра позиция в наказателното поле, но около него имаше много футболисти на РБ Залцбург и ударът на халфа беше блокиран. В самия край на полувремето отново Туриентес обстрела вратата на гостите, но малко не му достигна да се разпише.

Второто полувреме не беше много по-различно. Реал Сосиедад нападаше, а гостите се бранеха. В 61-ата минута Шлагер за кой ли път спаси австрийците, този път след удар на Мендес. В 65-ата минута и много активният Захарян не съумя да преодолее стража на РБ Залцбург.

Влизането на Андер Баренечеа премести Захарян по-назад, а атаката беше усилена и с появата на Такефуса Кубо. Друга резерва – Умар Садик, можеше да донесе трите точки на Реал Сосиедад, но Шлагер беше непробиваем.

До края пропуски направиха Туриентес и Субименди. Равенството, в комбинация с драматичното 3:3 между Бенфика и Интер в Лисабон, не промени ситуацията в групата. Реал Сосиедад не трябва да губи от „нерадзурите“ на „Джузепе Меаца“, за да спечели групата, а РБ Залцбург ще е трети, ако не допусне поражение с два или повече гола от Бенфика у дома.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол