Намери ни
To Top

Бенфика 2:0 Интер, втори гол на Жоао Марио

Бенфика води с 2:0 на Интер в мач от 5-ия кръг на група „D“ в Шампионската лига. И двата гола вкара бившият футболисти на „нерадзурите“ Жоао Марио. Той откри резултата в 5-ата минута, а в 13-ата отново беше точен. Португалците се представят изключително слабо в турнира, за разлика от миналия сезон, когато достигнаха до 1/4-финалите и отпадна именно от Интер.


„Лисабонските орли“ загубиха всичките си 4 мача, но още имат шансове за третото място и участие в плейофите на Лига Европа. 

Интер вече си гарантира място на 1/8-финалите, но до последно ще спори с Реал Сосиедад за първата позиция в групата и по-лесен жребий. Двата отбора оглавяват класирането с по 10 точки, а на 12 декември ще се изправят един срещу друг в Милано.

Първият мач между Интер и Бенфика завърши с минимален успех на „нерадзурите“ с 1:0. Попадението на „Джузепе Меаца“ отбеляза Маркюс Тюрам. Като цяло тимът от „Луж“ никога не е побеждавал италианския гранд в шестте сблъсъка помежду им.

Бенфика е в добра форма в португалското първенство и наскоро направи късен обрат срещу градския си съперник Спортинг (Лисабон), с който излече начело в таблицата. 

Срещу Интер Роджер Шмит отново бе лишен от услугите на крайните бранители Хуан Бернат и Александър Ба. Заради травма двубоя пропусна и крилото Давид Нереш. На върха на атаката започна младият датчанин Каспер Тенгстед, подпомаган от Анхел Ди Мария, Жоао Марио и Рафа Силва. Двойка централни бранители бяха Антонио Силва и капитанът Николас Отаменди. 

Интер влезе в двубоя след равенство срещу Ювентус, което остави тима на върха в Серия “А”, с аванс от две точки пред “бианконерите”. Във всички турнири от началото на сезона отборът на Симоне Индзаги има само една загуба – от Сасуоло. 

Треньорът на “нерадзурите” направи доста промени в състава си. Той отново не можеше да използва Алесандро Бастони и Бенжамен Павар, затова в защита стартираха Ян Бисек, Стефан Де Фрай и Франческо Ачерби. Федерико Димарко получи почивка и мястото му по левия фланг зае Карлос Аугусто. Отдясно играеше Матео Дармиан, а в предни позиции си партнираха Марко Арнаутович и Алексис Санчес вместо звездите Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам. В средата на терена Индзаги гласува доверие на Кристиян Аслани, Давиде Фратези и Дейви Клаасен. На вратата пък застана резервата на Ян Зомер – Емил Аудеро. 

Срещата започна с домакински натиск и за защитата пред Аудеро имаше доста работа. В 5-ата минута Тенгстед подаде на Жоао Марио, който се намираше на перфектна позиция в наказателното поле и с лекота прати топката в мрежата. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но след намесата на ВАР публиката на „Луж“ можеше да ликува – 1:0.

Интер отговори с далечен изстрел на Аслани, отразен от Анатолий Трубин. Малко след това домакините имаха шанс да удвоят преднината си, но Тенгстед не успя да преодолее Аудеро. В 13-ата минута грешка на Аслани доведе до втори гол за Бенфика. Албанецът сбърка в невралгична зона, Бисек закъсна с опита си да изчисти и Жоао Марио се възползва. Опитният халф отправи техничен удар, оказал се неспасяем за Аудеро.

Това развитие на мача вдъхна допълнителна увереност на футболистите на Бенфика. Те комбинираха технично в средата на терена и лесно стигаха до противниковото наказателно поле. В 23-ата минута Жоао Марио свали топката с глава към Ди Мария, който не се поколеба да потърси горния ляв ъгъл на вратата, но фалцовият му изстрел прелетя малко над напречната греда. В 26-ата минута дойде и първата голова ситуация в полза на Интер. Арнаутович беше изведен зад защитата, но Трубин излезе навреме и блокира удара на австрийския национал.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол