Намери ни
To Top

Съставите на Байерн и ФК Копенхаген, много промени за баварците

Байерн (Мюнхен) посреща ФК Копенхаген в мач от група „А“ на Шампионската лига. Баварците вече си осигуриха не само класирането, но и първото място в групата, и могат да си позволят да оставят някои от основните си играчи да почиват. Същевременно Байерн иска да продължи изключителното си представяне в груповата фаза на Шампионската лига, където има рекордна серия от 17 поредни победи и 38 последователни мача без поражение. Датчаните пък ще се надяват да измъкнат нещо на “Алианц Арена”, за да запазят шансовете си за класиране.


Байерн традиционно играе успешно срещу датски отбори, като във всички четири случая досега са печелили вкъщи срещу тимове от тази страна. ФК Копенхаген пък никога не са печелили срещу немски отбори в 13-те случая, в които са играли помежду си. В предишната среща в датската столица баварците успяха да осъществят труден обрат с 2:1.

Томас Тухел не може да използва контузените Джамал Мусиала и Матайс де Лихт, а освен това е дал почивка и на Ким Мин-Жае, Нусаир Мазрауи Ерик Максим Чупо-Мотинг. Льорой Сане и Серж Гнабри пък започват от пейката.

Така днес наставникът на Байерн е направил много промени в състава си. Леон Горетцка ще партнира на Дайо Упамекано в центъра на защитата на баварците. Рафаел Герейро стартира като титуляр в средата на терена до Йошуа Кимих. В атака отново започва Хари Кейн, а зад него ще действат Кингсли Коман, Томас Мюлер и Матис Тел.

Гостите пък ще разчитат в атака на Виктор Клаесон, подпомаган от Мохамед Елионоси и Рони Барджи.

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Лаймер, Горетцка, Упамекано, Дейвис; Кимих, Герейро; Коман, Мюлер, Тел; Кейн

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол