Намери ни
To Top

Президентът на ФИА може да върне Маси във Формула 1

Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем предположи, че може да върне във Формула 1 бившия рейс директор Майкъл Маси. Австралиецът е отговорен за скандалния край на сезон 2021 във Формула 1, когато в Абу Даби Макс Верстапен спечели първата си световна титла, а Маси приложи по странен начин правилото за затворените с една обиколка болиди зад колата на сигурността.

След скандала ФИА призна, че е станала „човешка грешка”, а Маси беше освободен от поста си, ФИА му предложи да остане във федерацията, но той предпочете да се прибере в Австралия.

Сега Бин Сулайем, който встъпи като президент на ФИА след края на сезон 2021 във Формула 1, отвори вратата за евентуалното връщане на Маси в спорта.

„Аз винаги се извинявам, но не мога да се извиня за нещо, което е станало преди мен – обясни Бин Сулайем пред PA Sport. – Добре, ще се извиня, но ще върна Майкъл Маси. Мислите ли, че така е правилно? Бедният човек беше сериозно атакуван и обиждан, Маси мина през ада. През ада! И ако видя, че има възможност, че ФИА има нужда и Майкъл Маси е правилният човек, ще го върна.”

62-годишният Бин Сулайем сравни оплакванията на Мерцедес и Люис Хамилтън след Абу Даби 2021 с тези на германците след загубения финал на световното първенство по футбол през 1966, като даде за пример известния и скандален втори гол на Джеф Хърст, при който и до днес не е ясно дали топката е минала голлинията.

„Имаше хора, които ме заплашваха с убийство, тъй като имах властта да променя резултата – обясни Бин Сулайем. – Но аз им казах: „Съжалявам, финалът на световното през 1966, Англия срещу Германия, правилно ли беше? Промениха ли резултата? Не. Дадоха ли купата на Германия? Не.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт