Намери ни
To Top

Милан – Фиорентина (съставите)

Милан посреща Фиорентина от 21:45 часа в среща от 13-ия кръг на Серия „А“. Отборът на Стефано Пиоли не спечели нито един от последните си 4 мача в първенството и заема четвърто място в класирането, на 6 точки зад втория Ювентус. Фиорентина играе на приливи и отличи. „Виолетовите“ бяха в серия от три последователни загуби, но неспоредствено преди паузата за националните отбори надвиха Болоня с 2:1 и се настаниха в топ 6.


През миналия сезон съперниците си размениха по една домакинска победа с 2:1. Милан вкара поне по един гол във всеки от най-скорошните си 9 двубоя срещу Фиорентина, а тимът от Флоренция няма успех на „Джузепе Меаца“ от 2019 година.

Атаката на Милан води Лука Йович. Сръбският нападател получава шанс заради наказанието на Оливие Жиру, който получи червен картон срещу Лече и ще пропусне два мача. Другата основна фигура в нападението на „червено-черните“ – Рафаел Леао, е контузен. В негово отсъствие като титуляр започва Самуел Чуквуезе. В средата на терена ще действат Томазо Побега, Тижани Райндерс и Юнус Муса. На пейката е 15-годишният талант Франческо Камарда, който може да се превърне в най-младият футболист, записал участие в Серия „А“.

Кадровите проблеми в състава на Фиорентина също не са малко. Двубоя заради травми пропускат Майкъл Кайоде, Додо и Гаетано Кастровили, а Лука Раниери е наказан. Джакомо Бонавентура ще организира играта на „виолетовите“ срещу бившия си отбор. В предни позиции Винченцо Италиано е гласувал доверие на Лукас Белтран, а по фланговете ще нападат Николас Гонсалес и Рикардо Сотил. Алфред Дънкан и Артур ще са двойката дефанзивни халфове.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол