Намери ни
To Top

Скандал взриви Испания! Полицията нищи уговорки на Реал преди Ел Класико

Скандалът около испанското „Ел Класико” взриви страната. Разкриха огромна машинация, целяща мадридчани да излезнат победители в дербито. Полицията вече е започнала разследване по сигнала, в който се казва, че от съдийската комисия иска от страничен рефер да помага на Реал (Мадрид) в двубоя с Барселона на 21 ноември. Самият рефер пък е подал доклад от 6 страници, в който описва всичко детайлно.


Полицията съобщи, че е стартирала разследване по получения сигнал. Първоначално ще бъде събрана допълнителна информация по получения сигнал, а след това ще бъдат разпитани замесените в случая.

Полицията ще действа своевременно, като случаят вече е стигнал и до комисията по „Антикорупция“.

Предстоящото „Ел Класико” между Барселона и Реал Мадрид на 21 ноември предизвика огромен съдийски сигнал в Испания. Стигна се дотам да бъде стартирано разследване на криминалната полиция, след като радио „КОПЕ“ подаде сигнал до антикорупционната прокуратура, че върху техническия комитет на съдиите в Примера дивисион е оказван натиск за фаворизиране на Реал (Мадрид) в приближаващото дерби.

„Моят клиент иска да запази самоличността си в тайна. Съдийските екипи, които са попаднали в списъка за „Ел Класико” са много редуцирани и моят клиент е един от тях. Реферът, който представлявам заяви, че и върху други негови колеги е оказван натиск за предстоящата среща да се свири в полза на Реал“, сподели адвокат Хасинто Висенте Ернандес, който представлява въпросният рефер.

Ощр от категория Тема на деня