Намери ни
To Top

Разследват Удинезе заради трансферни сделки с Ювентус

Срещу Удинезе е започнало разследване на местната прокуратура, а причината за това са възможни нередности на трансфер между фриуланите и Ювентус през 2018 година, пише “Месаджеро Венето”.

Става въпрос за сделката, с която полузащитникът Роландо Мандрагора премина от “Старата госпожа” в Удинезе за сумата от 20 млн. евро. Декларираната стойност на трансфера е поставена под съмнение, като повдигнатите обвинения са три: фалшифициране на счетоводство, възпрепятстване на функциите на надзорния орган и измамно деклариране чрез подправени документи. Разследването е все още в ранна фаза, като заподозрени са президентът Франко Солдати, вицепрезидентът Стефано Кампоча и Удинезе като клуб.


На 3 ноември местната финансова полиция е претърсила клубните офиси, конфискувайки редица документи.

Също така има опасения и около трансфера, с който халфът се завърна в Ювентус през 2020 година отново за сумата от 20 млн. евро. Има подозрения, че тогава фриуланите са укрили данъци. От клуба са отчели сума от 6,6 млн. евро като амортазиционни разходи, но според разследващите това са “фиктивни задължения” заради “значителното икономическо обезсилване” на операцията, което е довело до укриване на данъци в размер на 1,6 млн. евро.

В момента Мандрагора е футболист на Фиорентина, след като преди година Юве го продаде на “виолетовите” за 8,2 млн. евро.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол