Намери ни
To Top

Град (Белоградчик) с първи успех във Висшата лига

Волейболистите на Град (Белоградчик) записаха първа драматична победа във второто ниво на шампионата – Висшата лига. Воденият от Христо Христов тим надделя над Ботев (Ихтиман) с 3:2 (25:27, 25:16, 19:25, 25:21, 17:15) в среща от трети кръг.

Тимът от Северозапада заема 12-а позиция в таблицата с 2 точки (1 победа, 2 загуби). Тимът от Ихтиман е 13-и с 2 точки (3 загуби).


В първата част домакините поведоха отначало (3:0 и 4:1), след което продължиха да доминират. След средата (13:10) обаче постепенно противникът стопи разликата, а и успя да обърне. В ключовите моменти (21:19) играта се завърза, като състезателите на Петко Карабонев имаха четири геймбола и затвориха при 27:25.

Вторият гейм бе изцяло под диктовката на волейболистите от Белоградчик, които се върнаха в мача. Ролите се размениха отново в третия гейм, в който домакините бяха водещи.

Решителната четвърта част отново бе под доминацията на Град и мачът влезе в тайбрек. Там играта бе равностойна, след което състезателите от Белоградчик поеха инициативата. Интригата обаче отново бе налице, но в крайна сметка момчетата на Христо Христов успяха да извоюват успеха след 17:15 и крайното 3:2 гейма.

Доста оспорван бе и двубоят между Дунав (Русе) и Черноморец (Бяла). Русенци се наложиха като домакини над съперника с 3:1 (25:14, 23:25, 25:22, 25:16).

Момчетата на Красимир Миронов са трети с 9 точки (3 победи), колкото имат и първите два отбора в класирането – Етрополе и Миньор, но с по-добро точково съотношение. Тимът от морския град е пети с 6 точки (2 победи, 1 загуба), като същия актив и баланс имат четвъртият, шестият и седмият, но с различно геймово съотношение.

Дунав тръгна ударно в мача (5:0), след което продължи да диктува положението и поведе без проблеми.

Във втората част обаче състезателите на Милен Стоянов взеха превес за кратко. Играта продължи точка за точка до 20:20, след което Черноморец отново взе нещата в свои ръце и успя да спечели гейма.

Третият гейм стартира с игра на амплитуди, но след  19-та точка русенският тим се мобилизира и успя да вземе своето. По идентичен начин стартира и решителният четвърти гейм – след 8:6 обаче хегемонията на състезателите на Красимир Миронов бе пълна. Така те се поздравиха с успеха и нови три точки.

Съставът на Етрополе пък записа категорична победа в шампионата, след като надигра без проблеми Сливнишки герой (Сливница) с 3:0 (25:9, 25:21, 25:16).

„Червено-белите“ оглавиха временното класиране с 9 точки (3 победи), като имат и най-добро точково съотношение. Сливничани пък са десети с 3 точки (1 победа, 2 загуби).

Воденият от Ваньо Василев тим поведе в срещата безапелационно, оставяйки противника на едва 9 точки. В следващите минути играта бе по-оспорвана – до 11:7 състезателите на Александър Петков бяха доминиращи, но изпуснаха инициативата, допускайки да бъдат пречупени след 18-та точка. Етрополци демонстрираха хъс и воля за победа и спечелиха и този гейм.

Без особена интрига премина и третата част, в която домакините бяха водещи и затвориха чисто срещата.

Волейболистите на Звездец (Горна Малина) записаха втора победа във Висшата лига, след като се наложиха над Арда (Кърджали) с 3:1 (25:15, 25:19, 23:25, 25:18) при гостуването си в родопския град.

Воденият от Иван Генков тим е шести в таблицата с 6 точки (2 победи, 1 загуба), кърджалийци са на последната 15-а позиция с 0 точки (3 загуби).

Звездец пое инициативата от самото начало, след което продължиха да доминират. Във втория гейм ситуацията бе идентична и тимът от Горна Малина увеличи аванса си.

Домакините взеха превес в третата част, като доминираха изцяло до 17:13. Впоследствие играта продължи равностойно, но състезателите на Иван Халачев успяха да излязат от ситуацията и да намалят пасива си.

Четвъртият гейм премина под диктовката на волейболистите на Иван Генков, които се поздравиха с успеха след 25:18 и крайното 3:1 гейма.

Категорична победа записаха и волейболистите на Миньор (Перник), които надиграха Изгрев (Ябланица) с 3:0 (25:14, 25:18, 25:18).

Перничани са втори в таблицата с 9 точки (3 победи), колкото имат и първият и третият – Етрополе и Дунав. Изгрев е на 14-а позиция с 1 точка (3 поражения).

Волейболистите от миньорския град за първи път този сезон бяха водени от играещия си треньор Мартин Михайлов, който изтърпя наказание от два мача.

Миньор диктуваше напълно положението в първата част, след което остана доминиращ и в следващите геймове. Домакините се доближаваха на моменти, но не успяха да направят нещо повече.

С чист успех се поздрави и тимът на Славия, който надигра като гост Ботев (Луковит) с 3:0 (25:20, 25:15, 25:22). Успехът бе факт за малко повече от час.

„Белите“ са четвърти в таблицата с 6 точки (2 победи, 1 загуба), луковитци са девети с 3 точки (1 победа, 1 загуба) и мач по-малко.

Двата тима бяха равностойни до десетата точка на първата част, след което гостите от столицата се откъснаха и до края не допуснаха да бъдат преодоляни.

Във втория гейм славистите бяха доста по-категорични и увеличиха аванса си без особени проблеми. Впоследствие обаче луковитци поеха инициативата в третия гейм, повеждайки с 3:1 и 5:2, но не успяха да удържат темпото малко преди средата на частта (11:9). Борбата продължи точка за точка, но в края столичани надделяха и победиха категорично.

Тимът на Родопа (Смолян) записаха втора победа в шампионата, след като надиграха категорично като гост Виктория Волей (Пловдив) с 3:0 (25:16, 25:19, 25:21) в мач, изигран в зала „Сила“ в Пловдив.

Смолянчани са осми в таблицата с 5 точки (2 победи), „викторианци“ са на последната 16-а позиция с 0 точки (3 загуби) и мач повече.

Волейболистите от родопския град оформиха стабилна преднина от самото начало и я поддържаха през цялото време. В ключовите моменти състезателите на Иван Фисински набраха инерция и затвориха убедително.

Домакините от града под тепетата поведоха във втория гейм (3:0), след което смолянчани взеха нещата в свои ръце и увеличиха аванса си. В третата част двата тима бяха равностойни, след което воденият от Димитър Узунов тим дръпна и доминираше до 16:12. Гостите обаче не се отказаха и с воля и характер извоюваха успеха.

Тимът на Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ се наложи над състава на ВК Софийски университет с 3:1 (25:27, 25:21, 25:17, 25:21) за втората си победа в шампионата.

ВАСК заема седмата позиция с 6 точки (2 победи, 1 загуба), СУ е 11-и с 2 точки (1 победа, 2 загуби).

Волейболистите на Петър Колев поведоха отначало, като поддържаха темпото до 11:9, след което играта се завърза. Воденият от Светозар Иванов тим обърна, но не успя да запази преднината си. Домакините отново взеха превес в ключовите моменти, и след дълга борба успя да вземе гейма.

СУ имаше превес и във втората част, но след средата състезателите на ВАСК ги пречупиха и изравниха резултата.

В следващите две части доминацията отново беше на страната на момчетата на Светозар Иванов, които записаха нови три точки в актива си.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол