Намери ни
To Top

Везенков и Сакраменто се изправят срещу Оклахома, следете тук!

Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в новия In-Season турнир на НБА, който бе въведен в употреба от настоящия сезон. Българският национал и съотборниците му приемат Оклахома Сити Тъндър в откриващата си среща от група “C” в “Голдън 1 Сентър”.

Сакраменто и Оклахома са в една група с Голдън Стейт и Минесота, като форматът на групата е всеки срещу всеки по веднъж. Победителят в групата продължава напред към елиминационната фаза, а освен това билет към втория етап на турнира ще получи и отборът с най-добри показатели, завършил на второто място.


Четвъртфиналите ще се проведат на 4 и 5 декември, полуфиналите са на 7 декември, а шампионът ще бъде определен на 9 декември. Всеки играч от отбора шампион ще получи бонус половин милион долара. Всички резултати от турнира, освен финала, ще се зачитат и за редовния сезон.

Сакраменто започна сезона доста колебливо, но прекъсна негативната серия от три поредни поражения, като се наложи над Портланд Трейл Блейзърс със 121:118 след продължение. Везенков обаче прекара целия мач на скамейката заради треньорско решение. Наставникът на “кралете” Майк Браун ограничи минутите на българина още в двата двубоя срещу Хюстън Рокетс, завършили с тежки загуби за „кралете“.

Оклахома пък е един от най-опасните отбори в лигата през настоящия сезон. “Гръмотевиците” направиха своята заявка за участие в плейофите, след като спечелиха пет от първите си осем мача. Шей Гилджъс-Алекзандър отново е топреализаторът на тима със средно по 28.1 точки на мач, а новобранецът Чет Холмгрен впечатлява в първите си мачове в лигата, като до момента постига средно по 16.8 точки, 7.9 борби и 2.5 чадъра.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол