Намери ни
To Top

Замириса на смърт! Разчистване на нарко сметки сред българските фенове

Ужасяваща новина дойде от фен средите. Оказа се, че един от тарторите в агитката на ЦСКА е поръчан от спряган за шеф на наркоразпространението в София. Наказателната присъда за Росен Петров – Животното и почти сигурно е издадена от Евелин Банев – Брендо, пише „България днес“, цитиран от novini.bg.

Двамата са лежали в една килия преди няколко години.


По онова време Росен бил заключен като част от наркогрупата на Златко Баретата. Банев и Животното се сприятелили, след което Брендо дори му помогнал за делото и платил паричната му гаранция от 30 000 лв. Предоставил му бизнес на морето, заведения и важни контакти. Освен това му възложил да продава 60 кг кокаин чрез негови хора. Докато Росен направил организацията, Брендо бе размотаван между Италия и България и до последно с 20-годишна присъда по делото „Кокаинови крале“. Росен Петров не очаквал той да излезе, че на всичкото отгоре да бъде и с най-леката мярка – подписка.

През това време Животното необезпокоявано чрез своята банда разпространявал наркотиците. Но не ги отчитал и прибирал парите за себе си. Дори дал 100 000 евро на Митьо Очите наем за територия, за да може спокойно да се продава дрогата и на морето, според източниците на изданието. Животното успя да събере към 10 кг разреден кокаин и го предложил на Брендо с уговорката да върне колкото пари трябва, но Брендо не поискал. Обидата и неуважението в бранша струват скъпо и за всички в играта е ясно какво означава това, споделят приближението на Росен.

Животното бе вкаран в затвора в средата на август след намесата на главния прокурор Сотир Цацаров. Росен Петров е осъден на 3 години и 3 месеца от спецсъда за участие в престъпната група на Златомир Иванов – Баретата за разпространение на дрога. Петров вече имал условна присъда от 2 г. решетки с изпитателен срок. В края на май 2006 г. Животното е бил осъден за това, че карал пиян и убил човек с кола. Животното обаче участвал в наркобандата по време на изпитателния си срок и затова спецсъдът решил той да изтърпи и това наказание. Така присъдата станала общо 5 години и 3 месеца.

Източниците на „България днес“ посочват, че освен в играта с дрогата, самият Росен Петров бил и почитател на белия прах. И докато Животното въртял наркоаферите у нас, касационният съд в Рим анулира в края на септември 20-годишната присъда за наркотрафик на Брендо и върна делото „Кокаинови крале“ на Апелативния съд в Милано.Там трябва да се проведе нов процес в рамките на една година.

Съдът по мегаделото обаче остави в сила присъдите на други 9 осъдени заедно с Брендо. Те са окончателни и ще бъдат излежани от подсъдимите, сред които има и българи. Присъдата на Банев беше отменена след убедителна пледоария на италианския му адвокат Карло дала Ведова, който подчерта, че клиентът му е бил осъден несправедливо. Доказателствата се базират само на телефонни разговори на другите подсъдими, в които никъде не се споменава името на Брендо, подчерта защитникът.

Ощр от категория Футбол