Намери ни
To Top

Шампионската лига продължава и днес, няколко тима могат да си гарантират класиране за елиминациите

Мачовете в Шампионската лига продължават и днес с двубоите от четвъртия кръг в груповата фаза. Срещите сега ще противопоставят същите съперници от предишния път, но сега при разменено гостуване. Тази вечер ще видим осем двубоя от групи “А”, “B”, “C” и “D”, а няколко отбора могат да си гарантират класиране за елиминациите още днес.

В група “А” Байерн (Мюнхен), който няма загубена точка до тук в турнира, е домакин на Галатасарай.


Баварците имаха доста проблеми в предишната среща между двата тима в Истанбул, но класата им си каза думата и те спечелиха с 3:1. При нова победа днес баварците ще си гарантират официално и класирането за елиминациите. Галатасарай обаче показа, че не бива да бъде отписван и със сигурност няма да се даде без битка.

В другата среща от група Манчестър Юнайтед гостува на ФК Копенхаген в ключов мач за развитието на групата. “Червените дяволи” надделяха драматично с 1:0 на “Олд Трафорд” над датчаните, които пропуснаха и дузпа в последните секунди на двубоя тогава. Сега момчетата на Ерик тен Хаг ще трябва да търсят нова победа, за да увеличат шансовете си за класиране. За ФК Копенхаген пък срещата се явява един от последните шансове тимът да остане в играта.

В група “B” лидерът Арсенал посреща Севиля. Англичаните спечелиха с 2:1 в Испания и нова победа може да класира тима напред при успех на Ланс в другия мач. Севиля пък ще търси своя реванш, тъй като нова загуба на тима почти сигурно ще означава поредно отпадане в групите на Шампионската лига. ПСВ Айндховен и Ланс, които разделиха точките в предишния мач, пък се изправят отново един срещу друг в мач, който се явява пряк сблъсък за класиране. “Филипсите” нямат алтернатива освен трите точки, докато победа за французите ще означава почти сигурно продължаване напред.

В група “C” ранната среща е между Наполи и Унион (Берлин) от 19:45 часа. Италианците са втори в групата и при нова победа до голяма степен ще си улеснят задачата за класиране в следващата фаза. Тимът на Унион (Берлин) пък се намира в ужасяваща серия от 12 поредни загуби във всички турнири и отборът все още чака първата си точка при дебюта си в Шампионската лига.

Лидерът в групата Реал Мадрид пък е домакин на Брага. “Лос бланкос”, които дотук са с перфектен актив, могат да се класират и математически за елиминациите при нова победа днес. На испанския гранд може да се наложи да играе без голямата си звезда Джуд Белингам, който получи контузия в рамото. Брага пък ще търси да измъкне нещо на “Бернабеу”.

В група “D” лидерът Реал Сосиедад посреща Бенфика в другия ранен мач за деня. Победа на испанците ще доближи тима неимоверно до следващата фаза. Мачът се явява последен шанс за Бенфика, които дотук тотално разочароват с изявите си и дори нямат спечелена точка. В другата среща РБ Залцбург посреща Интер, като австрийците ще трябва да търсят трите точки. Успех за “нерадзурите” ще означава, че и математически са в следващата фаза, а при такъв развой Реал Сосиедад също ще се класира още днес, стига да спечели своя мач.

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол