Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot482125.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Испанската футболна лига осъди расистките обиди срещу Винисиус – Sportove
Намери ни
To Top

Испанската футболна лига осъди расистките обиди срещу Винисиус

Испанската футболна лига осъди расистките обиди срещу Винисиус Жуниор по време на „Ел Класико“ миналия уикенд между домакините от Барселона и Реал Мадрид. Нападателят на „белите“ Винисиус, който е чернокож, беше жертва на многократни расистки словесни атаки от фенове през последните два сезона. В събота лигата включи инцидента от мача на 28 октомври в седмичния си доклад до испанската футболна федерация. 

Докладът съдържа инциденти на стадиони, които биха могли да „подтикнат към насилие или да имат обидно или нетолерантно съдържание“.


От Лигата казаха, че бразилската звезда е била обиждана от привърженик по време на мача, който Реал Мадрид спечели с 2:1. От Барселона заявиха, че ще разследват всички предполагаеми расистки действия от страна на своите фенове.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558