Намери ни
To Top

България с 12 златни медала от първия ден на „Рамус София къп“

12 златни медала спечелиха българските състезатели в категориите мъже, жените, младежи и девойките в първия ден на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“.

До първото място във възрастта мъже и жени достигнаха Михаел Стайкова (Рамус), Стефан Стаменов (Сунг Ри), Любомир Милошев (Херея) и Йордан Колев (Рамус).

При младежите и девойките първите места в сметката на България са седем. На най-високото стъпало н почетната стълбичка се качиха Георги Стоев (Рамус), Виктор Георгиев (Рамус), Адриана Величкова (Рамус), Симона Василева (Рамус), Яна Драганова (Херея), Йоана Димитрова (Херея), Цвети Добрев (Херея), Кристиян Радославов (Сунг Ри)

В конкуренцията на над 1000 състезатели от 21 държави българските спортисти в тези категории отново доказаха класата си и добавиха 12 купи и 15 сребърни отличия.


Официално надпреварата беше открита от проф. Даниела Дашева, заместник-министър на младежта и спорта.

„Аз се радвам, че може би за пети път присъствам на този турнир. Виждам все повече родители и деца в залата. Това означава,че вашият спорт е жив. Жив е благодарение на ентусиазма на хора като Димитър Михайлов и на вас. Аз съм тук като представител на министерството на спорта, но ние не сме съпричастни с организацията на това състезание. Той се организира изцяло от Димитър Михайлов и от неговия баща. Надявам се следващата година да си вземем поука да подпомогнем не само организацията, но и състезателите и треньорите. Таекуондото е важно за нас, защото очакваме олимпийска квота. Важна е масовостта, но е важно и това да имаме шампиони“, каза проф. Дашева.

Официални гости бяха Слави Бинев, президент на БФ Таекуондо, футболната легенда от Световното първенство в САЩ Емил Костадинов, шеф Иван Манчев, който също тренира таекуондо.

По време на церемонията председателят на организационния комитет Димитър Михайлов награди със спортна екипировка Марина Михайлска и Кристиян Георгиев, носители на сребърен и бронзов медал от Европейското първенство за кадети, което се състоя преди месец в Белград (Сърбия).

Днес „Рамус София къп“ продължава с открития турнир, който е валиден за европейската ранглиста.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове