Намери ни
To Top

От световните шампиони само Франция не гласува за Меси, България също не подкрепи аржентинеца

Стана ясно как са гласували журналистите от различните държави за наградата “Златната топка”, спечелена от Лионел Меси. Аржентинецът спечели най-престижното индивидуално отличие в световния футбол за рекорден осми път, като имаше 462 точки в крайното класиране. Ерлинг Холанд остана втори с 357 пункта, с над 100 по-малко от Меси. Килиан Мбапе пък зае третото място с 270 точки.


Прави впечетление, че всички представители на държави, които са ставали световни шампиони, са дали гласа си за аржентинската легенда. Изключението е едно и това логично е Франция, която загуби финала на Мондиала в Катар от аржентинците. Журналистът от “Франс Футбол” Венсан Гарсия е гласувал за Ерлинг Холанд, на второ място е поставил сънародника си Килиан Мбапе, а Меси е едва трети. Представителите на Аржентина, Бразилия, Италия, Германия,  Англия, Уругвай и Испания са дали едностранно своя вот за капитана на “гаучосите”.

Представителят на Португалия, откъдето е големият конкурент на Меси – Кристиано Роналдо, пък е сложил на първо място сънародника си Бернардо Силва, след това Винисиус Жуниор, и едва накрая аржентинеца.

От България колегата Михаил Савов също не е дал своя вот за капитана на Аржентина, а е предпочел да гласува за Килиан Мбапе. Меси е на второ място в избора му, трети е Лука Модрич, четвърти – Ерлинд Холанд и пети – Кевин Де Бройне.

Българският вот за “Златната топка 2023”:
1.Мбапе 
2.Меси
3.Модрич
4.Холанд
5.Де Бройне

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол