Намери ни
To Top

Росен Барчовски пред Sportal.bg: Козът на ЦСКА е наличието на малко повече класни и опитни играчи

ЦСКА гостува на Левски в първото Вечно дерби през новия сезон в Националната баскетболна лига. Мачът е утре от 19:00 часа в столичната зала „Триадица“, а преди това екипът на Sportal.bg посети една от последните тренировки на „армейците“. Пред нашата камера застана старши треньорът на „червените“ Росен Барчовски, който разкри в какво състояние е отборът, как се е отразила загубата от Миньор 2015 в последния кръг и какви са очакванията за предстоящия баскетболен сблъсък.


 

– Успяхте ли вече да се поуспоките от тежката и неочаквана загуба от Миньор? 
– Времето лекува всичко. Смятам, че сме се успокоили. Направихме някакви изводи, сериозни. Най-важно е какво е влязло в главите на играчите. Очевидно имаше подценяване, за другите проблеми не искам да говоря. Отминават тези мачове, не е приятно, но надявам се една такава загуба да помогне на отбора в израстването му.

– Сега ви предстои мач с Левски, какви са очакванията ви за Вечното дерби? И колко е добре за сблъсък с такъв заряд да се изиграе в делничен ден? 
– Не мога да кажа, че е най-важният мач като класиране, но като психология е важен, естествено дерби. В София не е много добре (б.р. срещата да се играе в делничен ден), защото труден е транспортът, придвижването на хората. Може би уикендът винаги е по-добър момент. „Триадица“ не е толкова голяма зала, очаквам да бъде пълна. Няма да се отрази това дали е понеделник, събота или неделя. Очаквам да е пълно.

– А какво очаквате да видите в този мач най-вече от Вашите играчи? 
– Надявам се ние да подобрим играта си във всички фази и като игра, и като мотивация. Левски в момента са по-добре от нас. Играят почти най-добрия баскетбол, спечелиха всичко до този момент каквото имаше – Суперкупата и три мача и то трудни мачове. В някакъв смисъл са лек фаворит. Като състав, ако ние сме всички, за което още не съм сигурен, защото имахме проблеми, може би ние малко превъзхождаме, като игра – те. Но в тези мачове е ясно, че никога не може да се прогнозира. Няколко са нещата – мотивацията, желанието и хладнокръвието, което трябва да се прояви по време на мача.

– През изминалия сезон ЦСКА влизаше като фаворит в тези дербита, сега обаче ще бъдат ли по-спокойни играчите, след като няма такава тежест върху тях? Изхождам от думите Ви, че Левски е фаворит. 
– Честно да Ви кажа не говорим изобщо помежду си това, че сме фаворит. Такова нещо изобщо не съм допуснал. Винаги тази позиция е по-добрата, когато не излизаш за задължителна победа. Разбира се, ние ще излезем за победа, това е ясно. Надявам се да няма такъв натиск.

– В какво състояние са играчите. В последния мач извън групата останаха Георги Боянов и Кейлъб Уесън, сега споменахте, че има и болни играчи. Каква е ситуацията преди мача с Левски? 
– Имахме няколко играчи с вирус. Вероятно и в другите отбори има. Вече сме в пълен състав, ще работим, ще внимаваме да не направим някоя контузия в оставащото време. Мисля, че ще бъде всички.

– Какъв е най-големият коз на ЦСКА във Вечното дерби? 
– Наличието на малко повече класни и опитни играчи, но това е малко.

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол