Намери ни
To Top

Финикс премина с лекота през Юта, Ник Нърс се завърна в Торонто с победа

Кевин Дюрант вкара 26 точки, Ерик Гордън добави 21, а Финикс Сънс лесно се справи с Юта Джаз със 126:104 в първенството на Националната баскетболна асоциация. За „слънцата“ това е втора победа в три мача от началото на сезона.

Те доминираха в голяма част от срещата и след като взеха лидерството в първите минути, след това не допуснаха обрат. На полувремето поведоха с 16 точки разлика, а в средата на третата част вече имахa преднина от 30.


Успехът е още по-впечатляващ, тъй като те играха и без двама важни играчи, смятани за основополагащи в стартовата петица. Девин Букър има контузия в глезена, а Брадли Бийл е с болки в гърба.

Но освен Дюрант, който поведе тима, днес Грейсън Алън приключи със 17 точки, докато босненецът Юсуф Нуркич вкара 10, като добави 6 асистенции и взе 7 борби. За Джаз Лаури Марканен вкара 19 точки, от които пет тройки. Колин Секстън приключи с 14, макар да стартира мача от резервната скамейка. Новобранецът Кионте Джордж, който дойде от Драфта, завърши с 12 точки, 7 борби и 6 асистенции.

Филаделфия спечели като гост на Торонто със 114:107 с 34 точки на Тайрийз Макси. 15 от актива му бяха реализирани във втората четвърт, а звездата на тима Джоел Ембийд добави също 34. Ембийд овладя 9 борби, подаде 8 асистенции и направи два чадъра.

Срещата беше по-специална за треньора на гостите от Филаделфия Ник Нърс, който доскоро беше начело именно на Торонто. Нърс, който беше начело на Раптърс в предишните пет сезона, беше почетен подобаващо със специално видео на таблото по време на първата четвърт от мача. Именно негова е заслугата и за единствената титла на тима през 2019-а година.

Сега под ръководството на новия си треньор Дарко Раякович те търпят втора загуба в първите си три срещи. Кели Убре-младши вкара 18 точки за Филаделфия, Тобайъс Харис добави 15.

Домакините отговориха с 24 пункта на Скоти Барнс, 17 на Гари Трент-младши и 16 на Грейди Дик.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол