Намери ни
To Top

Алегри: Никой не иска да отписва Скудетото, но трябва да бъдем реалисти

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри за пореден път подчерта, че поставената цел пред клуба е завършване в топ 4 на Серия „А“, а не спечелване на Скудетото. Той също така беше категоричен, че “бианконерите” трябва да проявят уважение спрямо Верона, вместо да подценяват предстоящия си съперник.

“Утрешният мач ще бъде коварен. Верона е физически силен отбор с добри играчи.


Трябва да постигнем добър резултат, за да надградим върху победата над Милан. Никой не иска да отписва Скудетото, но е необходимо да бъдем реалисти. Работим усилено и трябва да продължим да го правим, ако искаме да се подобряваме. Ювентус има страхотно бъдеще, като всички трябва да израснем на техническо и психическо ниво, за да изградим солиден тим. Ясната ни цел е да завършим в топ 4 и да играем в Шампионска лига през следващия сезон. Всички сме добре, като Федерико Киеза направи добра седмица в тренировките, въпреки че беше аут в предишните три седмици. Душан Влахович от известно време се справя добре. Все още не съм решил дали двамата ще бъдат титуляри.

Дали е възожно Верона да ни изненада? Бях спокоен и преди загубата ни от Сасуоло, но утрешният мач ще бъде различен. Ще играем у дома и ще имаме подкрепата на нашите фенове. За да спечелим, винаги трябва да се съпоставяме с нашия опонент, което е въпрос на уважение. Не бива да мислим за възможността да поведем в класирането. За да влезеш в топ 4, трябва да побеждаваш най-вече в мачовете, които не се приемат за директни сблъсъци. В подобни срещи, ако не подходиш с уважение, можеш да си усложниш живота. Но ако покажеш респект, шмаш по-голям шанс за победа”, коментира Алегри на днешната си пресконференция.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол