Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot478964.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Манчестър Юнайтед – ФК Копенхаген (съставите) – Sportove
Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед – ФК Копенхаген (съставите)

Манчестър Юнайтед посреща ФК Копенхаген в среща от група „А“ на Шампионската лига с единствената мисъл за победа. Английският гранд няма право на грешна стъпка, ако иска да запази шансове да се класира за фазата на директните елиминации. 

„Червените дяволи“ вече са се срещали с този съперник в евротурнирите. През 2006 година Юнайтед спечели и двата мача срещу датчаните в Шампионската лига, съответно с 3:0 и 1:0, а през 2020-а ги елиминира на четвъртфиналите в Лига Европа след успех с 1:0 след продължения.


Домакинското поражение от Галатасарай преди паузата за националните отбори беше пети пореден мач без победа за Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Отборът вкара пет гола в първите два кръга, но те не стигнаха дори за точка. „Червените дяволи“ не са убедителни и на домашната сцена, но през уикенда се справиха с новака Шефилд Юнайтед и се придвижиха до осмото място в класирането.

Днес Ерик тен Хаг не може да използва наказания Каземиро, а контузии продължават да лекуват бранителите Тайрел Маласия, Лисандро Мартинес, Люк Шоу и Аарън Уан-Бисака. Добрата новина е завръщането сред титулярите на Рафаел Варан, който ще си партнира в центъра на защитата с Хари Магуайър. Серхио Регилон ще действа като ляв бек, а зад централния нападател Расмус Хойлунд започват Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей. Антони и Маркъс Рашфорд ще атакуват по фланговете, а дефанзивен халф ще е Софиан Амрабат.

ФК Копенхаген също не е в най-добрата си форма, но води в датското първенство, а преди няколко дни с мъка обърна новака Вейле. В Шампионската лига датчаните имаха преднина и срещу Галатасарай, и срещу Байерн, но трябваше да се задоволят единствено с равенство в Истанбул. Преди визитата на „Олд Трафорд“, съставът на Якоб Нееструп е в серия от 14 поредни мача без загуба на чужд терен.

Наставникът на ФК Копенхаген ще разчита в предни позиции на Виктор Клаесон, Елиас Ашури и Мохамед Елиунуси, а тримата в средата на терена са Лукас Лерагер, Расмус Фалк и Диого Гонсалвеш. На пейката е 18-годишният брат на Расмус Хойлунд – Оскар. Аут заради контузии са Биргер Мелинг, Андреас Корнелиус и Кума Бабакар. 

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558