Намери ни
To Top

Джоел Банкс пред двубоя с България: Трябва да сме в бойна готовност за тежък мач

Финландия започна участието си на Европейското първенство по волейбол във Варна с категорична победа в 3:0 срещу сочения за аутсайдер в група „Б“ отбор на Хърватия.

След двубоя старши треньорът на финландците Джоел Банкс застана пред камерата на Sportal.bg и коментира представянето на своя тим в откриващия му мач на шампионата на Стария континент. Той заяви, че е доволен от показаното от неговите момчета, въпреки лекото отпускане в края на третия гейм, което позволи на хърватите да се доближат опасноблизо, но не достатъчно, до финландците в резултата.


„Като цяло съм много доволен. Да спечелим откриващия си мач беше много важно за нас. Всякаква победа щеше да свърши работа. Мисля, че показаното в тази победа беше добро. Както и вие казахте в третия гейм изгубихме инциативата си с грешките на сервис, но като цяло трябва да сме много доволни с този резултат“, заяви Банкс пред специалния пратеник на Sportal.bg във Варна – Евгени Въков.

Още тази вечер тимът на Финландия излиза за втория си двубой на Евроволей 2023. Той ще бъде срещу мотивирания отбор на България, който ще търси задължителен успех след фалстарта срещу Испания във вторник.

За последно двата отбора се срещанаха един срещу друг в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна на Световното първенство през 2018 година. Тогава победата бе за България, която се наложи с категоричното 3:0 в откриващия мач на Мондиала. И тогава „лъвовете“ бяха водени от Пламен Константинов.

„Мисля, че в отборът на България е пълно с качествени и физически състезатели от най-високо ниво. Така че ние очакваме тежка съпротива от качествен съперник. Освен това те ще са в собствената си зала и българските фенове ще са много шумни в подкрепата към своя отбор. Но това е добре за нас, ние трябва да се научим да се справяме в такива ситуации и да печелим тези мачове. Тази вечер ще се насладим на тази победа и ще се подготвим за утре.

„Смята, че българите са много горди хора. Играете у дома, пред собствената си публика. Един сезон работих с Алекс Грозданов и знам, че тези момчета искат да играят и да печелят. Със сигурност те ще искат да излеят гнева си от загубата от Испания върху нас. Така че ние трябва да сме в бойна готовност за тежък мач“, каза Банкс пред двубоя с България, който е тази вечер в 20:30 часа.

Снимки: CEV.eu

Ощр от категория Волейбол