Намери ни
To Top

Еди Хърн: Дюбоа се пречупи психически

Боксовият мениджър Еди Хърн даде своето мнение за края на битката между световния шампион в тежка категория в три федерации Алекасндър Усик и Даниел Дюбоа. В събота вечер (26.08) Усик нокаутира Дюбоа в деветия рунд на ринга във Вроцлав, Полша. Преди това украинецът бе повален с удар в трупа, който бе отсъден като непозволен от крайния съдия.


Олимпийският шампион от Лондон 2012 получи време да се възстанови и след това се завърна с пълна пара в двубоя. Хърн е на мнение, че сънародникът му е бил пречупен психически и затова не се е завърнал след нокдауна. 

„Той просто не искаше да се изправи. Едва не загуби още при първия нокдаун. Нямаше реални попадения в тази размяна. Във втория случай имаше добро кроше, но той беше на коленете си при колко – 4? Гледаше към съдията, изчака го, за да отброи до 10, и се изправи. Ако искаш да се изправиш, не чакаш. Той знаеше, какво прави. Не беше разтърсен, а просто беше сломен. Случва му се за втори път. Признавам, че получи тежки удари от Джо Джойс, но тук нямаше такива. Той беше просто психически пречупен. Между другото, когато Усик се изправи след 3 минути и имаше две минути и половина от рунда, той така и не опита да го довърши, а беше просто разочарован. Не обичам да използвам думата „предаване“. Той просто не искаше да продължи. Предпочитам да го кажа така. Беше сломен. Бъдещето му ще е светло, ако подобри психиката си“, каза президентът на Matchroom Boxing пред iFL TV.

Ощр от категория Бойни Спортове