Намери ни
To Top

ОТ БФС се похвалиха с рекорден брой участници в подготвителните групи

В Национална футболна база „Бояна“ се проведе традиционната предсезонна среща на представители на Българския футболен съюз и Зоналния съвет София с клубовете от подготвителните групи, която премина при рекорден интерес.

На срещата от страна на БФС присъстваха техническият директор Георги Иванов, председателят на ЗС София Петко Петков, главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов и мениджърът на подготвителните групи в ЗС София Ани Жечева.

Отборите бяха запознати с новостите в нормативната уредба за сезон 2023/24 г., а Георги Иванов и Лъчезар Димов представиха новия проект за подрастващи по Футбол 3, който набира изключителна популярност навсякъде в Европа.


От новия сезон в първенствата по Футбол 5 и 7 двубоите няма да бъдат ръководени от съдийски екипи, а треньорите на отборите ще помагат на малките футболисти при спортни ситуации. Рекордните 250 отбора ще стартират шампионата в подготвителните групи в ЗС София през новия сезон.

От своя страна Петко Петков разясни пред участниците изискванията за треньорските лицензи в съответните възрасти, а Ани Жечева информира, че футболната централа ще организира курс за оказване на първа помощ за всички треньори към БЧК.

Първенствата в подготвителните групи в ЗС София стартират на 16 септември.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига