Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot473955.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Волф: Доминацията на Макс и Ред Бул е лоша за Формула 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Волф: Доминацията на Макс и Ред Бул е лоша за Формула 1

Макс Верстапен изравни в неделя рекорда на Себастиан Фетел от 9 поредни победи в рамките на един сезон, а шефът на Мерцедес Тото Волф отново заяви, че тази доминация не се отразява добре на Формула 1. Но направи и уточнението, че това е проблем на Мерцедес и съперниците на Ред Бул, а не на световните шампиони.

Пилотите на Ред Бул са спечелили последните 14 старта във Формула 1, а Макс може да задмине Фетел още на “Монца” този уикенд, където ще преследва 10-ата си поредна победа и общо 12-а от 14 състезания досега през сезона.

В предишните 8 сезона преди изкачването на Верстапен и Ред Бул на върха доминира Мерцедес, заедно с Люис Хамилтън и Нико Розберг, който също взе една световна титла.

“Мисля, че непредвидимостта е едно от нещата, които правят Формула 1 толкова вълнуващ спорт – обясни Тото на “Зандвоорт”. – Всеки иска да гледа в неделя битка за победата, но в момента това не се случва. Но не защото един пилот и един отбор са много по-напред от всички останали. Трябва да признаем, че ние трябва да намерим решение на този проблем, тъй като авансът на Ред Бул е 0,7 секунди на обиколка, което не е разлика, която да заличим от това за следващото състезание.”

Волф е на мнение, че битката на Мерцедес за връщане в челото не е невъзможна – Астън Мартин, а след това и Макларън в рамките на сезон 2023 във Формула 1 показаха, че това е възможно.

“При Макларън една голяма модернизация на колата промени сериозно представянето им, а в Астън Мартин това се случи през зимата. Значи е възможно и зависи само от нас и ние да го направим”, допълни Тото.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558