Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot473925.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лоусън ще е титуляр докато се възстанови Рикардо – Sportove
Намери ни
To Top

Лоусън ще е титуляр докато се възстанови Рикардо

Лиам Лоусън ще е титулярен пилот на Алфа Таури докато се възстанови катастрофиралия на „Зандвоорт” Дениъл Рикардо. Това е решението на втория отбор на Ред Бул във Формула 1 и това означава, че ще гледаме новозеландеца и на „Монца” през уикенда.

Още в неделя от тима неофициално потвърдиха, че Лоусън ще работи на симулатора на тима преди да замине за „Монца”, което означаваше, че той ще кара и в Гран При на Италия.

Рикардо катастрофира по време на втората свободна тренировка на „Зандвоорт” и е със счупена кост в лявата китка, като в неделя претърпя операция в Барселона и възстановяването му вече започна.

Лоусън стартира 19-и на „Зандвоорт”, справи се с трудното време и поредицата смени на гуми, проведе няколко битки, включително и с Шарл Леклер с Ферари и на финала остана 13-и.

Най-вероятно Лоусън, който се бори за титлата в японската Супер Формула, ще кара за Алфа Таури и в Сингапур, тъй като уличното трасе ще е твърде сериозно изпитание за лявата ръка на Рикардо. Австралиецът пък се върна като титуляр във Формула 1 след освобождаването от тима на новака Ник де Врийс, който загуби мястото си в тима след Гран При на Великобритания.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558