Намери ни
To Top

Цветан Соколов: Очаквам да играем хубав волейбол и да печелим колкото се може повече мачове

„Очакванията винаги, според мен, са едни и същи – да играем хубав волейбол, на високо ниво и разбира се да печелим колкото се може повече мачове“, каза капитанът на мъжкия ни национален отбор Цветан Соколов днес във Варна.

Той, заедно с президента на федерацията Любомир Ганев, треньора на отбора Пламен Константинов и състезатели на тима се включиха в инициатива на официалния партньор на волейболната централа „Лидл България“ – „Заедно към успеха“, която се проведе в един от магазините от веригата.

„Всички играчи имат цел да спечелим повече мачове, за играем добре и да радваме публиката, която ще дойде да ни гледа“, допълни Соколов.

Той коментира, че влиза във форма и се чувства добре.


По думите му всяко едно от момчетата в националния отбор е мотивирано да покаже защо е тук, да защитава герба и цветовете на България, така че мотивацията не липсва.

„Всички искаме да покажем наистина на какво сме способни, защото много от момчетата, както знаете играят в силни първенства и отбори, и всеки иска да направи това и за националния отбор“, обясни капитанът.

„Мисля, че всеки един отбор от групата е конкурент за първото място“, каза в отговор на въпрос Соколов и припомни какво се сучи на последното Световно първенство:

„Видяхте какво се случи на Световното първенство. Изиграхме доста слабо първенство, никой не очакваше от Мексико да ни победи, но накрая какво се случи – те ни биха.“

Според Цветан Соколов волейболът се е променил много през последните 5-6, дори 10 години.

„Няма слаби отбори, всеки един тим играе доста добре технически и тактически, и бих очаквал срещу всеки един от тимовете, срещу които се изправяме, да играем на 100 процента и да се раздадем, защото от всеки може да паднеш, но и всеки можеш да биеш“, каза той.

Националът коментира още, че е много хубаво, че има млади момчета, които се включват в отбора, защото това показва, че България има доста добра детско-юношеска школа и доста добре се работи с децата и подрастващите.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол