Намери ни
To Top

Шефът на испанския футбол целуна националка по устните и това скандализира страната

Президентът на Испанския футболен съюз Луис Рубиалес предизвика полемика в страната си след триумфа на женския отбор на Мондиала в Австралия и Нова Зеландия. В неделя дамите на “Ла Роха” надвиха Англия с 1:0 в Сидни и за първи път в историята си станаха световни шампиони.

При радостта след успеха Рубиалес привлече вниманието, след като точно преди награждаването сграбчи, вдигна и целуна по устните футболистката Дженифър Ермосо.

Остана впечатление, че това се случва без съгласието на 33-годишната жена, която преди това в мача пропусна дузпа.


Последваха критики към Рубиалес, към които се включи и политикът Ирене Монтеро, която е министър на равноправието на Испания.

Минути по-късно самата Ермосо коментира случилото се по следния начин: “Ами.. да, това не ми хареса”.

По-късно обаче тя излезе със следното обръщение: “Това беше напълно спонтанен жест и от двете страни, който беше в резултат на голямата радост от спечелването на Световното първенство. С президента се разбираме отлично и отношението му към всички нас е за пример. Това беше естествен начин на израз на привързаност и благодарност. Няма нужда да преекспонираме един жест на приятелство и благодарност; спечелихме Мондиала и няма да се отклоняваме от важното”.

Самият Рубиалес пък се засегна от острите думи по негов адрес. “Идиоти има навсякъде. Когато между двама души има малък жест на привързаност, не е нужно да обръщаме внимание на тези идиоти, които не знаят за какво става дума. Това беше просто леко докосване по устните между двама приятели, които празнуват нещо”, заяви босът на федерацията пред “Радио Марка”.

Той прегърна и целуна по бузите и други от футболистките. 

45-годишният Луис Рубиалес е обвиняван в социалните мрежи и за това, че бил се хванал демонстративно за слабините, докато се радваше още в ложата.

Ощр от категория Любимец 13