Намери ни
To Top

Новак Джокович: Това бе един от най-трудните и вълнуващи мачове в живота ми

Новак Джокович коментира емоционално успеха си над Карлос Алкарас на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати в мач, продължил близо 4 часа.

„Трудно е да се опише. Това е лудост, не знам какво да кажа. Като цяло това беше един от най-трудният и най-вълнуващ мач, в който съм играл в живота си.


От началото до края и двамата преминахме през върхове и падения, невероятни точки и лоши геймове, топлинни удари, завръщания“, коментира сръбският специалист след епичната среща.

„Карлос е изключителен играч, имам огромен респект към него“, каза още Новак Джокович, за когото това бе 95-а титла на сингъл, като по този показател отстъпва единствено на Джими Конърс и Роджър Федерер.

„Никога не се усъмних, че мога да спечеля мача в най-решителните моменти“, каза още Джокович, който заключи, че съперничеството му с Алкарас „става все по-голямо“, въпреки разликата във възрастта.

„Страхотно е да играя срещу теб, да споделя корта с теб, да се уча от теб. Този мач се реши наистина от нещо съвсем малко, но аз се уча от шампион като теб. Поздравления за теб и отбора ти“, каза Алкарас за съперника си.

Ощр от категория Тенис