Намери ни
To Top

Де Кетеларе вкара още в първия си мач далеч от Милан

С голове в заключителните минути Аталанта пречупи Сасуоло и се наложи с 2:0 като гост в среща от първия кръг на Калчото. Преотстъпеният от Милан Шарле Де Кетеларе (84’) и Надир Дзортеа (90 3’) бяха точни за тима от Бергамо. И двамата се появиха като резерви след почивката.

За Кетеларе пък това е дебютно попадение в Серия “А”, след като през миналия сезон той така и не успя да се разпише за “росонерите”.


Този път младият белгиец замени Дуван Сапата на полувремето и се включи отлично. Де Кетеларе пропусна един шанс с глава, удари напречната греда с хубав изстрел и в края все пак вкара за 1:0. При неговото попадение се наложи употребата на технологията на голлинията, която отчете, че топката я е преминала с целия си обем. Това се случи в 84-тата минута.

В добавеното време Дзортеа реализира за 2:0.

Аталанта превъзхождаше Сасуоло и през първата част, когато футболисти на домакините на два пъти изчистваха кълбото от голлинията.

Арманд Лауриенте от Сасуоло също удари греда малко след старта на второто полувреме.

По този начин за шеста поредна година Аталанта започва сезона с победа.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол