Намери ни
To Top

Лил записа първата си победа за сезона

Лил победи гостуващия Нант с 2:0 в среща от втория кръг на Лига 1. Успехът е първи за „песовете“ през сезона, а „канарчетата“ допуснаха втора поредна загуба.

Попаденията бяха отбелязани от Джонатан Дейвид в 66-ата минута и Адам Унас в добавеното време на срещата. Дейвид откри резултата, след като вкара отбита от вратаря на Нант Реми Дешан топка, който спаси удар с глава на Реми Кабела.


Канадският нападател уцели и гредата след удар от границата на наказателното поле в 43-ата минута. Домакините играха с човек по-малко след 79-ата минута, след като Александро Рибейро получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу резервата на Нант Кадер Бамба. Но Унас подпечата победата с попадение в четвъртата минута на добавеното време. Вратарят на Лил Люка Шевалие запази мрежата си суха, като спаси удар на Бамба в 75-ата минута, отрази пряк свободен удар на Мостафа Мохамед в 81-ата и отказа Самуел Мутусами в добавеното време. 

В други срещи Льо Авър загуби домакинството си на Брест с 1:2, Лориен и Ница завършиха 1:1, а Реймс победи Клермон с 2:0.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол