Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot471324.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дадоха старта на 11-ото издание на ултрамаратона „Персенк Ултра“ – Sportove
Намери ни
To Top

Дадоха старта на 11-ото издание на ултрамаратона „Персенк Ултра“

В Асеновград започна 11-ото издание на ултрамаратона „Персенк Ултра“. Точно в 18:00 часа на Централния площад в града бе дадено началото на надпреварата в двете най-дълги дистанции на маратона – „Персенк Ултра“ и „Диво прасе Ултра“.

Организатор на събитието е Сдружение „Български ултрамаратони“, като и тази година маратонът има състезания по четири дистанции, като маршрутите остават непроменени, както са били досега –  „Персенк Ултра“ – 164 километра; „Диво Прасе Ултра“ – 112 километра; „Орехово Ултра“ – 50 километра; „Орехово Рън“ – 30 километра.

Стартът за състезателите по трасетата „Орехово Ултра“ и „Орехово Рън“ е в събота в 9:00 часа на стадиона в село Орехово.


От община Асеновград, която помага финансово за организацията на маратона, обявиха, че тази година по планинските пътеки за първите места в четирите дистанции ще се надпреварват общо повече от 500 бегачи, като има участници не само от България, но и от Австралия, Англия, Ирландия, Швеция, Турция, Гърция и Германия.

В организацията на ултрамаратона се включват 120 доброволци от цялата страна. По трасето има 13 подкрепителни пункта, осигурени са медицински лица и лекар, както и 7 високо проходими автомобила, които ще се грижат за безопасното изтегляне на бегачи, при необходимост. Уведомена за събитието е и Планинската спасителна служба (ПСС) – Пампорово.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558