Намери ни
To Top

Дания също надигра 16-годишните националки на Европейското

Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16-годишна възраст бе далеч от победата и в днешния си мач от Европейското първенство в Дивизия „Б“ в Подгорица. Младите „лъвици“ изгубиха и от Дания след 68:81 (17:35, 14:12, 18:12, 19:22) в мач за разпределение на местата от 13-о до 16-о. Това означава, че възпитаничките на Силвия Пеева ще се борят за 15-о място, като техният опонент все още не е ясен.

Българките отново загубиха голяма част от шансовете си за победа още на старта.


След чудесни изяви на Миа Липскомб и Анне Йоргенсен Дания успя да поведе още в първите 10 минути с голям аванс, а те двете се раписаха с по 10 точки. Въпреки това към края на периода нашите съумяха частично да се върнат в мача и финишираха частта при 35:17.

Лошият старт остана извън главите на българките, които успяха направят силнo начало на втората част. След известно време обаче представителният ни тим за пореден път изгуби контрола си наа паркета, след което се стигна до финалното на почивката 47:31.

Липскомб стартира успешно и след почивката, повеждайки скандинавките към така желаната победа. Обаче младите „лъвици“ се стабилизираха отново и скъсиха аванса на съперничките си до по-малко от 10 точки. В края на третия период резултатът пак бе на двуцифрената граница при 59:49.

Скандинавските баскетболистки изиграха равностойна последна четвърт с момичетата на Силвия Пеева. Въпреки това Дания съумя да спечели без проблеми и нея, с което си тръгна и с победата в мача след крайното 81:68. Съставът спечели мачът, след като „трикольорите“ и днес се предадоха доста рано и каквито и опити да имаха за изравняване впоследствие, те се оказваха недостатъчни.

Първа по резултатност за българките бе Гергана Бъчкова с12 точки и 5 борби. По още 10 точки пък вкараха Иванина Славова и Мария Цонева.

Звездата на Дания Миа Липскомб записа дабъл-дабъл от 24 точки и 11 борби, като може да се каже, че добрата ѝ игра през огромна част от двубоя бяха разковничето за крайния резултат.

Ощр от категория Баскетбол