Намери ни
To Top

Стоян Копривленски: Мечтая за GLORY в Бургас откакто бях дете, искам победа с нокаут!

Една от най-ярките звезди на България в бойните спортове – Стоян Копривленски говори ексклузивно за „Неформално с Георги Петков“, след като стана ясно, че ще се бие в подглавната среща на грандиозната галавечер GLORY 89!

Събитието ще се проведе в „Арена Бургас“ на 07.10, като това ще бъде една от най-големите стъпки напред за страната ни в тези спортове в историята!

Стоян Копривленски ще получи възможност да вземе реванш от стар свой познайник – румънеца Сорин Михай Калиниуч. Двамата вече имаха възможност да премерят сили като сънародниците на румънеца, които имаха възможност да отсъждат тогава, решиха че той е спечелил битката. Останаха сериозни съмнения в това, които Копривленски се закани да затвърди веднъж и завинаги:

„Тогава те си имаха тяхното мнение и трябваше да се съобразя с него.


Сега обаче съм готов за реванш. Подготвен съм напълно за битка, намирам се в отлична форма и мисля да си постигна победата. С нокаут! За да няма съмнения“, каза боецът ни и добави:

„Мечтая за това GLORY да дойде в България и да има такава галавечер, може би откакто бяхме съвсем малки. Все си казвахме: „Представяш ли си какво ще бъде, ако някой ден това стане факт?“. Ето че и този момент настъпи.

Нямам търпение, разбира се. Разказвам и на моите съотборници в Нидерландия за родината си и за Бургас, а сега просто е невероятно, че ще пренесем събитията именно в нашия град.

Това е важен тест за всички нас, в бойните спортове в България. Ако го преминем успешно, защо не GLORY да приеме страната ни за обичайна дестинация за провеждане на събития. Те вече и без това смело гледат към Източна Европа“.

„Разбира се, че продължавам да се стремя към достигането до титлата. Може би, ако успея да спечеля сега и още веднъж, ще ме видите отново на ринга, в спор за отличието.

Само да бъдем всички здрави. Нещата винаги си идват на мястото“, завърши позитивно Стоян Копривленски.

Ощр от категория Бойни Спортове