Намери ни
To Top

Спартак узна своите съперници в Европа

Малко повече от месец, след като отборът на Спартак обяви, че ще се завърне в европейските клубни турнири с участието си на Европейската северна баскетболна лига (ENBL), вече стана ясно и кои ще са съперниците на плевенчани в шампионата. Съвсем скоро ще бъде обявена и пълната програма на битките.

Редовният сезон в ENBL ще бъде разделен на две групи по осем отбора, като българите се намират в група „А“ на надпреварата.


Стартът на кампанията ще бъде даден на 19 септември, като по-късно четиримата първенци от всяка група ще продължат към плейофите. Те пък ще се проведат от 1 февруари до 20 март, като ще се играят до три мача. Най-добрите пък ще приключат с Финална четворка на 9 и 10 април.

В своя поток „спартаклии“ ще срещнат: Бристол Флайърс (Великобритания), Апоел Беер Шева (Израел), КВ Прищина (Косово), Хамърс Ландстеде (Нидерландия), Старт Люблин (Полша), Тарту Уликоол (Естония) и Униклуб Казино – Ювентус (Литва).

Другата група „B“ пък се състои от следните отбори: Бърно (Чехия), Волунтари (Румъния), Кейла (Естония), Лиеж (Белгия), Нюкасъл Ийгълс (Великобритания), Шяуляй (Литва), Валмейра (Латвия) и Жельона Гура (Полша).

Ощр от категория Баскетбол