Намери ни
To Top

Вожняцки се фокусира върху US Open след ранно отпадане в Синсинати

Каролин Вожняцки (Дания), която участва на втори тенис турнир след повече от 3 години пауза заради майчинство, отпадна бързо в Синсинати и ще трябва да подобри много неща в играта си преди Откритото първенство на САЩ.


Датчанката, която обяви през юни, че се завръща на корта, получи „уайлд кард“ за основната схема в Синсинати, но загуби от „щастливата губеща“ Варвара Грачова от Франция с 4:6, 4:6 за 95 минути.

Това е втората загуба на 33-годишната Вожняцки, която беше елиминирана във втория кръг на Монреал от шампионката на „Уимбълдън“ Маркета Вондроушова (Чехия).

„Имам още десет дни да се подготвя за Откритото първенство на САЩ. Има няколко неща, които усещам, че трябва да подобря“, каза Вожняцки пред репортерите.

„Миналата седмица мислех, че съм доволна от нивото си. Мисля, че тази седмица таймингът ми не е този, който искам да бъде, така че ще трябва да работя много повече“, призна датчанката.

Возняцки се оттегли след Откритото първенство на Австралия през 2020 година, за да създаде семейство с бившия играч от НБА Дейвид Лий. Тя роди две деца – Оливия и Джеймс.

Датчанката е последната победителка от турнир от Големия шлем, която се завръща на корта, след като е станала майка, като в тази листа са още Серина Уилямс (САЩ), Ким Клайстерс (Белгия) и Виктория Азаренка (Беларус).

„Вярвам в себе си и вярвам в това, което мога. Очевидно ще ми трябва повече време да свикна с мачовете и състезателната среда в турнирите“, заяви тя.

„Не усещам очаквания от другите. Мисля, че винаги съм била строга със себе си. Търся съвършенството, което не е възможно в този спорт, но ще продължа да тренирам сериозно и ще търси да играя все по-добре“, коментира още Возняцки.

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис започва на 28 август.

Ощр от категория Тенис