Намери ни
To Top

Макаби (Хайфа) надви Слован и в реванша

Макаби (Хайфа) стигна до плейофите в Шампионската лига, където ще премери сили с Йънг Бойс. Израелският първенец елиминира Слован (Братислава) след втора победа, този път с 3:1. Францдли Пиеро, Диа Саба и Дин Дейвид отбелязаха попаденията за домакините, а за Слован точен беше резервата Марко Толич.

Преди седмица двата тима си вкараха три гола още в първия четвърт час, а Слован не успя да се възползва от надмощието си през второто полувреме и отстъпи с 1:2.


Словаците трябваше да търсят задължителна победа в реванша, но отново допуснаха слабости в дефанзивен план, които убиха интригата още до почивката. 

Слован имаше два добри шанса в началото, а Макаби отговори с пропуск на Францдли Пиеро, чийто удар беше спасен от Милан Борян. Националът на Хаити се реваншира в 29-ата минута и откри резултата с глава след прекрасно центриране на Тярон Чери. Секунди преди почивката халфът от Суринам пусна хитро подаване към Диа Саба и той удвои аванс на домакините.

Макаби контролираше мача през втората част и не даваше на гостите дори да си помислят, че може да се стигне до чудо. Най-активни в състава на Слован бяха ветеранът Юрай Куцка и левият бек Лукаш Ловат, но техните усилия не бяха достатъчни. 

В 80-ата минута Чери комбинира с резервата Дин Дейвид, но той шутира покрай вратата. Малко след това Марко Толич върна едно попадение. Привлеченият от Марибор нападател получи удобна топка от Нино Марсели и с прецизен удар я прати в мрежата. В добавеното време Дин Дейвид довърши Слован с трети гол, а Тярон Чери оформи хеттрик от асистенции.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол