Намери ни
To Top

Спалети и Конте са фаворити за наследник на Манчини

Бившият треньор на Наполи Лучано Спалети и бившият треньор на Тотнъм, Челси и Ювентус Антонио Конте са сред фаворитите за поста селекционер на националния отбор на Италия след изненадващата оставка на Роберто Манчини, пишат италианските медии.

Италианската футболна федерация FIGC съобщи в неделя, че Манчини се оттегля от поста си след пет години на поста, през които изведе „адзурите“ до европейската титал. В социалните мрежи треньорът каза, че това е „лично решение“, но медиите в Италия разкриха, че специалистът е получил примамлива оферта от Саудитска Арабия.

Спалети напусна Наполи, след като изведе отбора до първата му титла в лигата от 33 години насам и каза, че трябва да си вземе малко почивка. Той обаче е готов да промени намеренията си, тъй като по думите му „да бъдеш треньор на национален отбор би било много привлекателно“.

Конте беше треньор на Италия между 2014 и 2016 година и е без работа, откакто напусна Тотнъм в края на март. От Италианската футболна федерация обявиха, че „като се вземат предвид предстоящите важни мачове в квалификациите за Евро 2024“, нов треньор ще бъде обявен „в следващите дни“. Италия се изправя срещу Северна Македония и Украйна през септември в квалификациите за Евро 2024.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол