Намери ни
To Top

Захариев и Димитров преговарят с Балкан

Христо Захариев и Димитър Димитров преговарят за нови договори с шампиона Балкан, научи Sportal.bg. Както е известно, по-рано днес първенците на България обявиха, че са постигнали споразумения с Николай Грозев и Стефан Михайлов, като сега ръководството на тима ще се опита да запази и двама от големите си лидери.

Захариев записа средни показатели от 12.4 точки, 4.


3 борби и 2.4 асистенции в първия си сезон след завръщането си в Ботевград през миналата година. Солидните му изяви в плейофите, и по-конкретно на финала срещу Черноморец, донесоха втората поредна титла на “зелените”, като бившият национал постигна средно по 15.3 точки, 4.3 борби и 2.0 асистенции в серията с “акулите”.

Димитров пък е част от Балкан в последните пет години, превръщайки се в капитан на отбора. Крилото се отличи с по 11.5 точки, 5.6 борби и 2.5 асистенции в редовния сезон, но в плейофите имаше физически проблем, който не му позволи да се включи пълноценно в шампионския поход на “зелените”. Все пак той стисна зъби и взе участие в трите мача от серията с Черноморец, като в последния от тях бе полезен с 10 точки и 7 борби.

Балкан вече понесе една голяма загуба по време на настоящия трансферен прозорец, след като Павлин Иванов премина в румънския Сибиу. Тимът обаче се подсили с две нови чуждестранни попълнения – гардът Девин Харис и тежкото крило Карл-Йохан Липс.

Ощр от категория Баскетбол