Намери ни
To Top

Младежите успяха! Победиха Белгия и станаха пети в света!

Младежите по волейбол на България до 19 години завоюваха петото място на Световното първенство в Аржентина. Момчетата на Мирослав Живков стигнаха до успеха след победа над връстниците си от Белгия с 3:1 (25:23, 21:25, 25:9, 25:22).

Първите два гейма предложиха оспорвана игра и отборите си размениха по една част, като откриващата бе за нашите състезатели. Геймът вървеше точка за точка, но младите “лъвове” успяха да направят две поредни точки при 23:23 и поведоха в резултата.


През втората част се случи обратното, българските играчи се пропукаха в края и “червените дяволи” спечелиха с 25:21, изравнявайки резултата.

В третия гейм играчите на Живков показаха силата си и проведоха истинска наказателна акция, чиято мощ видяхме в самия край, когато волейболистите ни направиха серия от шест поредни точки и заключиха частта при разгромното 25:9. След това отново настъпи изравняване на силите и мачът пак вървеше точка за точка. В края нашите направиха три поредни точки и се виждаха победители, но “червените дяволи” не се предадоха и намалиха до 23:22. Следващото разиграване пак бе в полза на младите “лъвове”, които получиха правото да изпълняват мачбол. Още първият бе успешен и българите заслужено станаха пета сила в света.

Единствено може да съжаляваме, че нашите момчета не успяха да се включат в борбата за медалите, но въпреки това те показаха, че българският волейбол е жив и новото златно поколение чука на вратата. Дали то ще реализира пълни си потенциал, ще видим в близките години. Сега остава само тези момчета да се радват на своя успех!

Снимки: bvf.bg/ en.volleyballworld.com

Ощр от категория Волейбол