Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot469189.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Драма с продължения прати Испания на полуфинал на Мондиала за жени – Sportove
Намери ни
To Top

Драма с продължения прати Испания на полуфинал на Мондиала за жени

Отборът на Испания се класира за 1/2-финалите на Световното първенство за жени след победа с 2:1 срещу тима на Нидерландия.

Двубоят бе изключително оспорван, като в редовното време на двубоя двата състава си размениха общо 12 голови положения, а дори в 37-ата минута Дженифър Ермосо прати топката във вратата на Нидерландия, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR попадението бе отменено.

В 81-ата минута късметът бе на страната на испанките и реферът Стефани Фрапар посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Мариона Калдентей, която бе безпогрешна и прати в дива радост своите съотборнички.

Щастието продължи прекалено кратко и нидерладките стигнаха до изравнителен гол в първата минута на добавеното време, когато Стефани ван дер Грахт върна надеждите за обрат.

Така мачът бе изпратен в нова фаза на две продължения по 15 минути. Там испанките за трети път намериха пътя до вратат на съперника и стигнаха до финалния успех след гол на Салма Паралуело в 111-ата минута.

В днешния 11-и август (петък) от 10:30 българско време предстои да се изиграе още един двубой от фазата на 1/4-финалите на женския Мондиал. Той е между съставите на Япония и Швеция, като победителките ще играят с Испания в спор за място на финала.

В утрешния 12-и август (събота) ще се изиграят и другите два 1/4-финала. Първият, който започва от 10:00, е между Австралия и Франция, а вторият е от 13:30 между Англия и Колумбия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558