Намери ни
To Top

Монтоя: Мадрид измести Колумбия за място във Формула 1

Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя разкри, че договорът за състезание в родната му Колумбия е бил на “95% готов” преди град Баранкийя да бъде изместен от Мадрид. Плановете бяха в Колумбия да има състезание, което използва хибридно трасе – постоянна писта и улично треса, а Стефано Доменикали дори подхвърли, че става въпрос за Гран При на Карибите.

“Преди около 8 месеца сделката за старт в Колумбия беше на 95% готова – обясни Монтоя пред тв Semana. – След това обаче някой обърка нещо, но не знам какво точно.


Пътувах заедно с представителите на Формула 1 до Баранкийя, огледахме къде ще е трасето. Всичко беше готово, оставаше само да се подпише договорът и те бяха готови да подпишат. Може би през 2028. В крайна сметка обаче това състезание беше дадено на Мадрид.”

Според информации в испанската преса, Мадрид е най-вероятният наследник на състезанието в Барселона след 2026 година, когато изтича договорът на каталунската писта. В Мадрид също планират улично трасе, подобно на Баранкийя, като това се налага като новата тенденция в календара на Формула 1.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт